Even voorstellen.

Mijn naam is Erna de Lange-van Buren, geboren in Gouda in 1962. Ik ben getrouwd en ben moeder van 3 inmiddels volwassen kinderen.

Het was voor mij door bijzondere ervaringen al in mijn jeugd duidelijk dat een mens niet alleen uit een fysiek lichaam bestaat. Een cursus spirituele ontwikkeling en mijn interesse voor de achterliggende redenen waarom mensen de dingen doen zoals ze ze doen leidde mij als vanzelf naar de intensieve opleiding tot regressie- en reïncarnatietherapeut bij de SRN in Utrecht. Doordat deze vorm van therapie klachten en problemen niet alleen op een holistische wijze benaderd maar ook op een holografische manier (d.w.z. dat slechts één bepaald symptoom nodig is om een hele ervaring omhoog te krijgen) sluit het volledig aan bij mijn overtuiging dat een probleem of klacht niet op zichzelf staat.

In 2007 studeerde ik af bij de SRN. Sindsdien werk ik in mijn eigen praktijk aan huis met kinderen, jongeren en volwassenen. Naast diverse aanvullende cursussen heb ik, om me nog verder te specialiseren in het werken met kinderen, in 2009 en 2010 de speciale opleiding tot kindertherapeut gevolgd bij Tineke Noordegraaf. Daar is in 2011 een training bij stichting Achter de Regenboog voor het begeleiden van kinderen en tieners na een verlieservaring in groepsverband aan toegevoegd. Ik heb ruime ervaring opgedaan met kinderen in groepsverband doordat ik 25 jaar actief ben geweest als zondagsschoolleidster. Mijn grote wens was het om mijn therapeutschap samen te kunnen voegen met mijn ervaring in het begeleiden van kindergroepen en dat is gelukt door middel van het organiseren en begeleiden van lotgenotengroepen voor kinderen met een verlieservaring. Daarnaast heb ik workshops verzorgd voor kinderen waarin ze met creatieve werkvormen hun kracht konden (her) ontdekken, zodat hun zelfbesef en zelfvertrouwen groeide en hun sociale en emotionele weerbaarheid toenam. Inmiddels begeleid ik kinderen graag op individueel niveau.

Sinds 2012 combineer ik het werken in de praktijk met het beheren van Bureau SRN: het administratie- en Inlichtingenbureau van de school voor Reïncarnatie- en regressietherapie Nederland. Alle ervaring die ik in mijn vroegere leven heb opgedaan als informatrice bij de Nederlandse Spoorwegen komen in deze functie goed van pas. Daarnaast verzorg ik de bijscholing "Praktisch werken met kinderen" bij de SRN.