In principe kan elke probleem met behulp van regressie en/of reďncarnatietherapie worden aangepakt zolang je maar bereid bent je eigen aandeel binnen de problematiek te onderzoeken.

Enkele voorbeelden zijn:

• Angsten en Fobieën. Eetstoornissen.

• Beperkende karaktertrekken zoals verlegenheid, onzekerheid…. of negatieve overtuigingen zoals ik doe alles fout, ik ben niet goed genoeg….

• Problemen die psychische klachten kunnen veroorzaken zoals: relatieproblemen, problemen op het werk, rouwverwerking of verwerking van traumatische situaties zoals een auto-ongeluk of mishandeling, seksuele problemen, vruchtbaarheidsproblemen.

• Psychosomatische klachten zoals:stress in combinatie met maagpijnen, depressies of overspannen zijn in combinatie met hevige vermoeidheid.

• Allerlei lichamelijke klachten waar geen medische verklaring voor gevonden is.

• Maar ook voor het reactiveren en opsporen van verborgen talenten waarvan je voelt dat je het wel in je hebt maar dat het er niet of nauwelijks ‘meer’ uitkomt zoals schilderen, dansen, sociale contacten onderhouden of in het openbaar praten.

• Daarnaast kan reďncarnatietherapie veel bijdragen aan het proces van innerlijke groei, bewustwording en zingeving.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Het aantal sessies die nodig zijn, zijn afhankelijk van de aard en de complexiteit van het probleem. Door de aanpak van de dieper liggende oorzaak van het probleem werkt deze therapie meestal snel. Meestal blijkt na gemiddeld 6 sessies dat het probleem verdwenen is of zodanig verwerkt dat de klachten sterk verminderd zijn. Soms zelfs is het probleem al na één of twee sessies opgelost. Soms blijkt echter dat het probleem hardnekkiger is en zijn er meer sessies nodig om tot een gewenst resultaat, wat je overigens zelf bepaald, te komen.

Na iedere sessie ben je uiteraard vrij om te bepalen of je een vervolgafspraak wilt maken. Het is meestal het prettigst voor jezelf om tot aan een volgende sessie een of twee weken de tijd te nemen.

Eigen verantwoordelijkheid en zelfwerkzaamheid, ook thuis tussen de sessies in en na de therapie, zijn noodzakelijk voor een succesvolle therapie.