Verliesverwerkingsgroep voor kinderen/jongeren

Als er iemand is doodgegaan die voor jou heel belangrijk is, verandert plotseling je hele leven. Niets lijkt meer hetzelfde als daarvoor. Je voelt je vaak heel erg alleen, omdat er zoveel binnen in je gebeurt dat je niet kent. Allerlei gevoelens wisselen elkaar af, soms ben je boos, dan weer verdrietig en het kan ook zijn dat je je angstig, jaloers of schuldig voelt.
Soms voel je niks terwijl je eigenlijk vindt dat je heel verdrietig zou moeten zijn. Kortom, het is een grote warboel en dit noem je rouwen.

Jij bent niet de enige met zo′n groot verlies. Er zijn nog meer kinderen die iemand kwijt zijn geraakt door de dood.
Het kan fijn zijn om met anderen samen te zijn die bijna hetzelfde hebben meegemaakt als jij. Misschien voel je je dan niet meer zo alleen in je verdriet.

In de verliesverwerkingsgroep kom je elkaar tegen. We vertellen elkaar ons verhaal, we luisteren naar jouw muziek, we lezen verhalen en gedichten voor, we schrijven, tekenen en maken een herinneringsboek.
Maar het allerbelangrijkste is, dat er aandacht en tijd is voor jou, dat we het goed hebben met elkaar en dat er een plek is voor degene die er niet meer is.

De groep zal uit maximaal 8 kinderen bestaan.
We komen 6 weken achter elkaar, steeds 2 uur bij elkaar in de jeugdruimte van ′t Achterschip achter de kerk van Ammerstol.

De groep wordt geleid door Marije Mäkel en Erna de Lange.
Wanneer je denkt dat deelnemen aan deze groep wel iets voor jou zou kunnen zijn kun je ons bellen of mailen. We maken dan een afspraak om bij je langs te komen zodat we een gesprek kunnen hebben hierover.

We starten weer met een nieuwe groep op de woensdag- of zaterdagmiddagen na de herfstvakantie: oktober-november 2014.
De kosten bedragen €120,00 voor in totaal zeven bijeenkomsten.Dit is inclusief een terugkommiddag na ong. 3 maanden.

Kijk ook op de pagina 'artikelen' waar tevens een folder en een artikel is te downloaden waarin een paar opmerkingen staan opgenomen van kinderen die al eerder aan de groep hebben deelgenomen.

Erna
Tel.nr.: 0182-353472
Email: ernadelange@ziggo.nl

Marije
Tel.nr.: 0182-357499
Email: marije.makel@ziggo.nl